NNe 10 vjetorin e ndarjes nga jeta të At Zef Pllumit, simbolit të Franceskanve, eshte mbajtur në sallën Ilirikum .

Gjate kesaj conference u vleresua lart figura e qendrestarit te regjimit komunist e mbi te gjitha mesazhet e pershpirtshme qe at zef pllumbi percolli, duke bere jehone brenda dhe jashte vendit. Me rastin e ketij pervjetori eshte botuar vepra e plote e romanit unik “rrno per me tregue”, nje veper e cila eshte nje deshmi e gjalle e terrorit komunist mbi qytetaret e mbi te gjitha mbi klerin katolik.