DËSHMITARË TË ASAJ NGJARJE, E SHOHIN KËTË SI NJË DITË RILINDJE TË OPOZITARIZMIT. Te shumte jane ato persona te cilet 25 vite me pare, ishin ne sheshin kryesor te qytetit te shkodres, sot sheshi luigj gurakuqi, ku 25 vite me pare qendronte figura e Stalinit.

Ato kujtojne ato momente frike dhe tmerri, por qytetaret dolen mbi friken, duke nisur te shkundnin themelet e regjimit komunist. Shkodra, 25 vite me pare, ishte ne rreshtin e pare te protestave anti komuniste, ishte ne rreshtin e pare te levizjeve te cilat me pas do te sillnin pluralizimin dhe demokracine ne vend.

 

 

 

[iframe width=”300″ height=”390″ src=”//www.youtube.com/embed/6AvkXE1Qhd8″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]