Policia greke është duke mbledhur informacione nga çdo burim që mund të ndihmojë në sqarimin e çështjes thriller me vdekjen e 16-vjeçares shqiptare në Trikala, ndërsa çelësi i çështjes thuhet të jetë deklarata-dëshmi e motrës së vajzës, e cila foli për takimin mesnatën e së mërkurës të 16-vjeçares me një oficer policie 27 – vjeçar. Në fakt, motra e vajzës adoleshentes që u zhduk, tha që 16-vjeçarja e thirri në telefon dy orë më vonë dhe po qante, dukej qartë e shqetësuar nga ndonjë zhvillim.

Policia po shqyrton të gjitha mundësitë, pasi nuk është provuar nëse bëhet fjalë për një vetëvrasje apo një veprim kriminal. 16-vjeçarja u gjet e vdekur me goditje në kokë dhe trup mëngjesin e së mërkurës nga punonjësit e pastrimit të komunës së Trikalës, në hyrje të një kishe në zonën e kodrës së Profit Ilias. Plagët ende nuk janë përcaktuar nëse kanë ardhur nga një rënie e mundshme, apo nga një person tjetër. Gjithashtu nuk përjashtohet mundësia që mund të ketë pasur një rënie, por e shkaktuar nga një shtytrje. Babai dhe motra binjake e vajzës fatkeqe, e cila foli për ANT1 , kategorikisht nuk pranoi të pranonte skenarin e vetëvrsjes dhe e pyeti nëse “drita” bie mbi këtë rast misterioz, i cili ka tronditur komunitetin lokal të Trikalës.

Një “pse” e madhe është ajo që e “shqetëson” babanë e 16 – vjecares i cili, veç të tjerash, tha me lotë në sy: “Lulja ime është zhdukur, nuk mendoj se ra vetëm. Dikush më thotë… Unë dua që e vërteta të gjendet… ”. Dhe vazhdoi duke thënë se ajo ishte e pamundur që të ngjitej në skelat vete, të ecte dhe pastaj të binte në hyrje të tempullit.

This slideshow requires JavaScript.

foto galeri foto galeri foto galeri foto galeri 1234PreviousNext
Motra binjake, 16-vjeçare, ishte personi i fundit që i foli asaj dhe përshkrimi i saj është shokues … “Ata dolën për herë të parë dje. Ai është shumë më i madh se ajo, është 27 vjeç. Ne u shqetësuam, unë i thashë familjes time se motra ime ishte zhdukur. Ne gjithashtu morëm policinë, u thamë atyre që duhet të kontrollojnë. Fajtori duhet të gjendet dhe tani hetimi për shkak të vetëvrasjes është mbyllur, ndërsa në fillim na u tha që nuk kishte asnjë arsye për vetëvrasje ”.

Ajo shtoi se motra e saj u largua në 2 të mëngjesit për tu takuar me oficerin e policisë që kishte lënë takim. Ajo telefonoi dy orë më vonë, pa specifikuar se çfarë kishte ndodhur, e fiki telefonin dhe që atëherë humbëm lidhjet me të. Një ekip hetuesish mjeko-ligjorë të policisë mbërritën në Trikala të Mërkurën, kërkuan materiale gjenetike dhe gjurmët e gishtërinjve dhe mblodhën informacione që mund të ndihmojnë në zgjidhjen e misterit të vdekjes së 16-vjeçares shqiptare. Nga ana e tij, nënkryetari i bashkisë së Trikalës, Xhorxh Ziogas , komentoi se … “ne kemi patrulla 24-orëshe nga brigada e zjarrfikësve, është me të vërtetë pak e çuditshme të bësh veprime dashakeqe ose të paligjshme që nuk i kemi parë”.

Ndërkohë, një nga pastruesit që e vendosi 16-vjeçaren jashtë kishës, përshkroi reagimet e tij, përpara spektaklit tragjik të mërkurën në mëngjes: “E pamë vajzën poshtë, në një distancë prej 10 metrash dhe u ndalëm. Ne mbetëm pa fjalë në makinë “.

Tani, do të jetë ekzaminimi mjeko-ligjor ai që do të japë përgjigje, ndërsa familja dëshiron , sipas ANT1, të caktojë ekspertin e vet, i cili nesër do të jetë në ekzaminim.