Kryerja e këtyre veprimeve pak para mbarimit të punës mund të ndryshojë jetën tuaj. Minutat e fundit të një dite pune mund të duken si të pafundme. Por ja se si mund të ndryshoni rutinën tuaj sipas modelit të personave të sukseshëm.

Planifikoni ditën tjetër!

Nëse këni kohë të lirë rekomandohet që të bëni gati një listë të punëve që duhet të zgjidhni ditën e nesërme. Në këtë mënyrë nukhumbisni kohë gjatë mëngjesit tjetër dhe filloni punë menjëherë.

Përgjigjuni e-maileve të mbetura në pritje

Sistemoni tavolinën tuaj të punës

Të kesh një hapësirë të sistemuar dhe të pastër është mënyra më e mirë për të filluar punën.

Jepi vetes kohë për pak relaksim

Nëse ato çka u thanë më sipër keni kryer më parë, merrni pesë minuta kohë për t’u çlodhur.

Përshëndetuni me kolegët

Pavarësisht se mund të jeni shumë të lodhur nuk ju kushton asgjë të përshëndetni personat që punoni. Në të kundërt mund të konsiderohet si mosrespekt, gjë që krijon tension mes jush.