Pjesë e diskutimeve dhe përplasjeve për ndihmën ekonomike prej gjashtë muajsh është edhe gjashtë përqindëshi për familjet më në nevojhë.

 

Sipas Shkëlzen Mustafarajt, përgjegjës për ndihmën ekonomike pranë Bashkisë Shkodër, faji vijon të sillet nga Shërbimi Social tek bashkia, megjithatë, 6 përqindëshi përfshinë një numër shumë të vogël familjesh, ndërsa nevojat janë shumë më të mëdha.

 

6 përqindëshi është vetëm një e 20-a dhe si e tillë nuk mbulon të gjithanevojat e familjeve që kërkojnë ndihmë ekonomike. Kanë arritur të përfshihen vetëm një numër i vogël.

 

Ndihma ekonomike, që prej muajit janar është kthyer në një problem shqetësues, pas aplikimit të skemës së re. Shumë familje kanë mbetur jashtë, me justifikimin se nuk plotësojnë pikët.