Forca Detare e Shqipërisë ka festuar 93-vjetorin e krijimit të saj. Ministrja e Mbrojtjes Olta Xhaçka në këtë përvjetor të rëndësishëm dhe se Forca Detare është rikonceptuar, ristrukturuar dhe integruar natyrshëm me strukturat e tjera të Forcave tona të Armatosura, duke u bërë pjesë e sistemit të mbrojtjes së hapësirës detare të NATO-s.

Gjatë ceremonisë për 93-vjetorin e krijimit të Forcës Detare Shqiptare ministrja Xhaçka shpërndau disa çertefikata mirënjohjeje për të gjithë ata ish-drejtues dhe personalitete të tjera që kontribuan në gjithë këto vite.

Fillim vitet ’90 ishin më të vështirat qoftë për mungesën e logjistikës të Forcave Detare por edhe për faktin se mijëra shqiptare u larguan përmes detit drejt Italisë duke në mënyrë ilegale.