Pasi protesta u mbyll deputetët e opozitës kanë dorëzuar mandatet në kryesinë e kuvendit. Mijëra qytetarë ndodheshin në protestën e parlamentit iu bashkuan Bashës, Kryemadhit e politikanëve të tjerë të cilët kanë marshuar në rrugën përbri godinës së kryesisë së kuvendit

Pasi ecjes në këmbë dhe mbërritjes në selinë blu Lulzim Basha përpara qytetarëve tha se sot opozita dorëzoi mandatet dhe i vuri kyçi parlamentit të krimit duke u rreshtuar me krah qytetareve si njerëz të thjeshtë.Më tej Basha ka paralajmëroi protesta në të gjithë Shqipërinë

Basha e ka mbyllur protestën e opozitës, duke kënduar himnin kombëtar shqiptar dhe duke bërë simbolin e shqiponjës dykrenare.