Adoleshentët që rregullisht flenë më pak se gjashtë orë gjumë gjatë natës kanë dy herë më shumë gjasa të pinë duhan ose të marrin drogë.

Sipas hulumtueseve, të cilët gjetën se të rinjtë që shpesh qëndrojnë më vonë dhe zgjohen më herët gjithashtu përballen me trefishin e rrezikut të vetëvrasjes.

Shkencëtarët për të ardhur në këtë përfundim në Brigam dhe Spitalin e Grave kanë analizuar të dhënat e mijëra adoleshentëve.

Gjithashtu të rinjtë rekomandohen të marrin të paktën tetë orë e gjysmë dhe jo më shumë se 10 për t’u ndjerë ata më të pushushëm.

Mirëpo gjumi i pamjaftueshëm në rini ngre shqetësime të shumta për shëndetin publik, duke përfshirë shëndetin mendor dhe abuzimin e substancave.