630 të dënuar do të përfitojnë nga amnistia me rastin e festave të fundvitit.

Përjashtohen nga amnistia ata që janë me burgime të përjetshme dhe të dënuarit, dhunë në familje, krimet seksuale dhe korrupsioni i zyrtarëve të lartë.

Nga 6 muaj deri në 1 vit dënim me burg përfitojnë nga amnistia. Gjithashtu, mësohet se prioritet do t’u jepet grave të dënuara.

Amnistia rikthehet pas 2 vitesh. Për herë të fundit të dënuarit kanë përfituar lirinë duke iu falur dënimin në vitin 2016.