Menjehere pasi mbyllet kapitulli i flakeve te zjarrit ne njesine e Anes se Malit, duhet menduar se mund te shfaqen permbytjet.

Kryetari i kesj njesie Arben Ceni thote se eshte bere nje studim i zones dhe do nis puna per celjen e kanaleve te cilat bejne kullimin e ujrave. Ceni tha se nderhyrje eshte parashikuar dhe ne perrenjte te cilet sjellin prurje nga mali i Taraboshit .

Pavaresisht punes qe mund te behet ne territorin e njesise administrative Ana e Malit, kryetari Arben Ceni thote se permbytja lidhet direkt me keqmenaxhimin e digave. Muaji shtator eshte parashikuar kohe nderjyrjesh intensive ne kanalet kulluese ne gjithe fshatrat e njesise Ana e Malit e vecanerisht ne obot muriqan dhe velinaj, duke u nisur nga eksperienca pesimiste e viteve te shkuara.