Permes nje atmosfere festive dhe miqesore femijet e komunitetit rom dhe egjiptian ne shkoder jane bere pjese e nje nisme mjaft fisnike të dioqezës së Shkodrës, korpusit te paqes , minsionit të Eterve Kapucin dhe Karitasit Diqeza të cilët shtruan një drekë bamirësie për festat e fundvitit.

Ky është një shembull të cilin duhet ta ndjekin të gjitha autoritetet tha arqipeshkvi i dioqezës Shkodër –Pult imzot Angjelo Massafra

Pjesmarrja ishte mjaft e gjere teksa femijet u bene pjese mjaft e rendesishme e ketij organizimi mjaft te vecante ne ambientet e fshatit te paqes.

Nisma ne fjale sipas drejtuese do te pasojne edhe me projekte te tjera konkrete te cilat do te marrin jete me fillimin e vitit te ardhshem.

Kesaj pritje te ngrohte i eshte shtuar edhe nje i ftuar mjaft i vecante, nje kuzhiner I huaj I cili kishte pergatitur ushqimet per keta femije te cilet per nje dite te vetme ishin shkeputur nga rruga per te lypur duke iu bashkuar ketij aktiviteti humanitar.