Policia rumune ka prangosur 4 shtetas shqiptarë pasi kishin kaluar ilegalisht kufirin tokësor nga Serbia.

Mësohet se të rinjtë shqiptarë nga mosha 22 në 32 vjeç janë ndaluar nga roja kufitare e qytetit Jimbolia në kufi me Serbinë. Pas ndalimit dhe marrjes në pyetje nga autoritetet rumune shqiptarët janë kthyer sërish në Serbi.

Mësohet se të rinjtë shqiptarë e kishin të ndaluar lëvizjen në zonën Shengen, ndaj po tentonin të arrinin në shtetet e Europës Perëndimore përmes lëvizjes nga toka, nga Kosova në Serbi dhe më pas në Rumani.