Mosdhënia e shpërblimit në fundvit për mësuesit ka bërë që aleanca sindikale të vendosë 7 janarin si datën në të cilën do të ketë një mbledhje për të rinisur protestat deri në grevën me ndërprerjen e mësimit.

Peraj flet edhe për drekën e ministres së arsimit Lindita Nikolli me mësuesit e Shkodrës duke thënë se ajo ishte një drekë me militantët e partisë socialiste. Sindikalistët deklaroi Peraj nuk do të dorëzohen derisa ministria e arsimit dhe qeveria t’i plotësojë kërkesat e tyre.