Punonjësit e zyrave mbetën të tmerruar kur një avion i Forcave Ajrore Australiane fluturonte vetëm pak metra në distancë nga ndërtesat e larta gjatë një festivali.Avioni Boeing C-17 ishte pjesë e repartit ikonik të Brinbane “Riverfire”.

Në një video të marrë nga ‘Daily mail’ shihni pamjet, që tmerruan me qindra e mijëra njerëz. Një kujtim ky, si në 11 shtatorin e 2012, te Kullat Binjake, në SHBA, ku një avion bombardoi ndërtesat dhe u mori jetën rreth 3000 njerëzve.

Pamjet e avionit gjigant duke fluturuar në mes të qytetit e gradaçelave, i habitën të gjithë.

Madje një spektator i krahasoi këto pamje me ato të 11 shtatorit 2001 kur avioni terrorist përplasi Kullat Binjake në SHBA.Në rrjetet sociale ky numër u cilësua si “i panevojshëm dhe i rrezikshëm”