Ish-presidenti dhe politikani i njohur, Bamir Topi promovoi sot librin e tij, “NOKTURN” (Kur arsyeja errësohet nga pushteti).

Shtatë vite pas largimit nga detyra e kreut të shtetit, Topi ka vendosur të vijë ndryshe para publikut me një botim sa autobiografik aq edhe politik.

Ceremonia e prezantimit të librit u zhvillua ditën e sotme në rezidencën Topi në Tiranë. Gjatë fjalës së tij vetë ai u shpreh se procesi i të shkruarit të librit ka qenë vështirë.

“Çfarë kam pasur për të thënë, e kam botuar në atë libër. Shkruajtja e librit ka qenë e vështirë, pasi ka pasur ngjarje pa fund në jetën time. Jam menduar dhe stërmenduar për të shkruar librin dhe për të thënë diçka natyrale, shumë të sinqertë. Ju që jeni këtu, koloriti i librit që kam shkruar.

Për fat të keq, e vërteta nis e shtrembërohet dhe shkruhet sipas fitimtarit”, u shpreh Topi në ceremoninë e prezantimit të librit.

Libri është një gërshetimi i kujtimeve personale të autorit me përgjigjet e pyetjeve që shkrimtari dhe gazetari Bashkim Hoxha shtron në formë lankonike në hyrje të çdo kapitulli.

Përmbajtja e librit është një hapësirë për të njohur më mirë jo vetëm njeriun dhe politikanin Bamir Topi, por dhe një mundësi për të eksploruar zhvillimet politike dhe ngjarjet e forta në të cilat Bamir Topi ka qenë protagonist i dorës së parë, falë karrierës së gjatë në strukturat drejtuese të PD dhe më pas si kryetar shtetit.

Në këtë këndvështrim, libri sjell dhe dëshmi të rëndësishme për ngjarje të cilat publiku i njeh në mënyrë zyrtare, por jo prapaskenat. Në botimin e Bamir Topit gjenden fakte me rëndësi, por edhe detaje që plotësojnë panoramën e plotë të këtyre prapaskenave.

Në rrëfimin e Bamir Topit gjenden të përmbledhura momentet më të rëndësishme të jetës së tij, që nga kujtimet e fëmijërisë, rinisë, por edhe pasionin e tij për sportin.