Në lidhje me ndërhyrjen që po bëhet në rikonstuksionin e rrugës së Shëngjinit banorët shprehen se se kjo është një ndërhyrje sipërfaqsore dhe pa standarte.

Në të njënjtën kohë po sipas banorve rruga nuk është zgjeruar dhe rotondoja nuk është bërë sic është premtuar .

Në këto kushte duket se serish situata e trafikut në zonën e Shëngjinit do jetë problematike sidomos gjatë sezonit turistik kur fluksi i lëvizjeve është mjaft i lartë në këtë zonë.