Si gjithmonë bëhet fjalë mbi respektimin e ligjit dhe të rregullave që disa herë janë më tepër striktë se ç’duhet. Por bëhet fjalë që Barcelona, edhe pse është një klub i pasur nuk mund ti lejojë vetes të paguajë gjoba gjatë të gjithë sezonit. Atëherë: rregullorja e UEFA-s nuk lejon ekspozimin në stadiumi të çfarëdolloj pankarte apo flamuri që të përmbajë mesazhe politike. Kush shkel rregulloren sanksionohet dhe gjobitet.

Dhe kjo i ndodhi pikërisht blaugranave, që i u gjobitën me 30 mijë euro për flamujt që u valëvitën gjatë finales së Championsit të fituar ndaj Juventusit në Berlin. Për Barcelonën, UEFA i shesh gjërat tepër “bardh e zi”. Klubi i drejtuar nga Josep Maria Bartomeu organizoi një mbledhje me institucionin qeverisës të futbollit europian dhe më pas me një komunikatë zyrtare i kërkoi UEFA-s një ndryshim në rregullore pasi sipas Barçës “flamujt katalanë i përgjigjen një ndjenje popullore shumë antik dhe të pranuar nga shoqëria spanjolle që shkon shumë përtej mesazheve politike, dhe si rrjedhojë, shfaqja e tyre në stadiumet e futbollit nuk mund të jetë subjekt sanksionesh në të ardhmen”. “Klubi ka vendosur ti paraqesë UEFA-s në këtë mbledhje realitetin social katalanas dhe integrimin e flamujve si në jetën e përditshme në Katalonjë ashtu si edhe në klubin e futbollit të Barcelonës. Duke marrë parasysh këtë kërkese me shkrim, UEFA duhet të bëjë për herë të parë një përjashtim duke mos aplikuar më gjoba për klubin kampion të Europës.

PUBLICITET