Në një dalje për Mediat kreu i Partisë Demokratike Lulzim Basha deklaroi se është i hapur për ndryshimin e kodit zgjedhor, por më parë kërkoi që të realizohen katër pikat e platformës.

Dekriminalizimi i procesit zgjedhor, ku përfshihet edhe vettingu i politikanëve, masat kundër shitblerjes së votës reduktim shpenzimeve të fushatës dhe përdorimi i teknologjisë në votim, votim dhe numërim elektronik