Ne nje njoftim per mediat Bahkia Shkoder ben te ditur se rruga e Dukagjinit është rihapur përsëri pas bllokimit nga bora e re.

Nga Shkodra deri në Theth, rruga është e kalueshme. Sipas shefit te Emergjencave Civile në Bashkinë e Shkodrës, z. Nikolin Guri, është punuar pa ndërprerje, pavarësisht kushteve të vështira.

Mjetet dhe logjistika e nevojshme janë stacionuar në Malin e Shoshit për të garantuar mbajtjen të hapur të rrugës në çdo kohë. Edhe sot po punohet për të stabilizuar lëvizshmërinë e mjeteve që përdorin këtë rrugë.

Pjesa me e veshtire e cila Ështe bllokuar disa here gjate kËtyre diteve ka qene ne Malin e Shoshit ku trashesia e bores ka arritur ne disa zona deri nË njË meter.

Aktulaisht nga Bashkia Shkoder Ështe bere e mundur qe rruga ne Malin e Shoshit te hapet e per rrjedhoje te krijohet munedisa e komunikimit me zonen e Dukagjinit