Tashme eshte kthyer ne tradite mbajtja e iftareve gjate muajit te madherueshem te Ramazanit. Kete tradite vazhdon ta ndjeke edhe Bashkia Vau Dejes e cila ka mbledhur besimtaret muslimane, ne Bushat ne nje iftar, ne kuader te ketij muaji te madherueshem.

Gjate fjales se tij, kreu i Bashkise Vau Dejes Zef Hila, ka vleresuar tolerancen fetare qe ekziston ne Bushat, duke qene nje model i bashkejeteses fetare, por duke i uruar besimtareve nje agjerim te lehte dhe te pranuar.

Shtrimi i iftareve gjate muajit te ramazanit, eshte nje tradite per zonen, duke vlesuar keto festa si pjese te vellazerise mes banoreve te kesaj zone.

PUBLICITET