Mbarë bota e krishterë ka kremtuar festën e pashkëve. Kesaj radhe, besimtaret katolike dhe ortodokse kane kremtuar se bashku këtë datë të shënuar të ringjalljes së krishtit.

Gjatë meshës së shenjtë në katedralen e Shen Shtjefnit në Shkodër, Monsinjor Angelo Massafra u ndal tek falja, tek mesazhi që shkon për të gjithë njerëzit në mbarë globin. Famullitari i Shkodrës Dom Artur Jaku, u ndal tek dy simbole ne kete feste, tek kryqi dhe varri.

Mesha e shenjte ne festen e pashkeve eshte mbajur edhe ne kishen ortodokse ne Shkodër, ne meshen e shenjte te mbajtur nga At Nikolla Petani.