Stefan Çapaliku autori i vëllimit të tretë “Secili çmendet sipas mënyrës së vet” zhvilloi një bisedë të lirë me pedagogen Ermira Alija në qendrën rinore Arka në qytetin e Shkodrës.

Çapaliku e nisi me një krahasim mes shkrimtarëve të Shqipërisë dhe gjendjes së vështirë në tërësi dhe autorëve të perëndimit.

Për autorin Çapaliku në një qytet si Shkodra ka disa ndryshime të mëdha duke e humbur hegjemoninë që kishte dikur.

“Secili çmendet sipas mënyrë së vet” është një roman i cili sjell Shkodrën një qytet ndryshe por përmes edhe rrëfimeve autobiografike me ngjarje që zhvillohen në momente të ndryshme.