SHIFRAT, GRATË PRONARE MBIZOTËROJNË NË BIZNESET E VOGLA

Në vitin 2016, përqindja e pronareve/administratoreve gra është 26,8%, sipas INSTAT. Përqindja e grave pronare apo administratore në ndërmarrjet e vogla (1-4 të punësuar)...

LEKU FORCIMIN MË TË LARTË NDAJ EUROS SE NË ÇDO VEND TJETËR

Monedhat kombëtare janë forcuar në të gjithë rajonin përgjatë vitit të fundit, por në Shqipëri mbiçmimi i monedhës kombëtare Lekut, kundrejt Euros dhe Dollarit ka...

KLSH: SKEMA E NDIHMËS EKONOMIKE S’NDIKON NË ZBUTJEN E VARFËRISË

Kontrolli i Lartë i Shtetit pas një auditimi të gjerë, ka konkluduar se në Shqipëri nuk ka një vlerë të miratuar nga qeveria të...

TATIMET KONTROLL MBI 4 MIJË BIZNESEVE, VENDOS 45 MLN LEKË GJOBA

Drejtoria e Hetimit Tatimor deklaron se gjatë kontrolleve të 4170 bizneseve për muajin tetor janë konstatuar me shkelje 1422 subjekte, ndërsa janë gjobitur me...

FONDI MONETAR NDËRKOMBËTAR VJEN JAVËN E ARDHSHME NË TIRANË

Një mision i Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) pritet që të mbrërrijë javën e ardhshme në kryeqytet. Si një përdorues i mëparshëm i financimit të FMN-së,...

BIZNESET SHQIPTARE PAGUAJNË MË SHUMË TAKSA NË RAJON, NË RAPORT ME FITIMET

Sipërmarrjet shqiptare paguajnë në total taksa dhe kontribute që janë sa 37.3% e fitimeve të tyre, sipas raportit të fundit të Bankës Botërore “Të...

SHQIPTARËT I MBAJNË KURSIMET NË SHTËPI, RAPORTI I FUNDIT: 26% E PARAVE JASHTË SISTEMIT

Paraja jashtë bankave ka ardhur në ulje gjatë dekadës së fundit, por në gjashtëmujorin e parë të këtij viti, kursimet e familjeve shqiptare në...

SHIFRAT E FMN: SHQIPËRIA E FUNDIT NË EUROPË PËR TË ARDHURAT PËR FRYMË

Dy shtetet shqipfolëse, Shqipëria dhe Kosova renditen të fundit në Europë (pa përfshirë vendet e ish Bashkimit Sovjetik) për të ardhurat për frymë, sipas...

SHQIPËRIA ME BORXHIN MË TË LARTË NË RAJON, JA KU RENDITET NË EUROPË

Shqipëria vijon të ketë borxhin më të lartë publik në rajon dhe ndër ta parat në Europë në raport me Prodhimin e Brendshëm Bruto. Në...

NË 25 VITE, EMIGRANTËT SOLLËN NË EKONOMINË SHQIPTARE 26 MILIARDË DOLLARË

Që nga viti 1992, kur nisën flukset e para të prurjeve të emigrantëve, deri në fund të 2017-s, janë futur në ekonominë shqiptare 26...

Na ndiqni

66,484FansaPëlqeje
2,720NdjekësitNdjek
179NdjekësitNdjek
0AbonentëAbonohu

BOTA