18 C
Shkoder, AL

EKONIMIA SHQIPTARE PREK RREZIKUN, BORXHI 1 TRILION LEK

KY REKORD HISTORIC, REFEROHET NGA STATISTIKAT E MINISTRISË SË FINANCAVE Për herë të parë në histori, borxhi publik i Shqipërisë kalon nivelin e 1 trilion lekëve. Shifra, e vështirë për t’u përfytyruar nga qytetari i thjeshtë, është e barabartë me 1 mijë miliardë lekë të reja (shifër me 12 zero) ose 10 mijë miliardë lekë të vjetra.

ENERGJETIKA, KESH SHËNON SHIFRA REKORD PËR GJASHTËMUJORIN E PARË

Korporata Elektroenergjetike Shqiptare ka publikuar treguesit ekonomiko-financiarë dhe operacional të 6-mujorit të parë të vitit 2018. Prodhimi i kaskadës së Drinit ishte rreth 53% më...

KONTROLL BIZNESEVE TË TURIZMIT: 50% PUNOJNË NË INFORMALITET

Kontroll bizneseve të turizmit: 50% punojnë në informalitet

QEVERIA VENDOS TË MOS E RRISË ÇMIMIN E ENERGJISË

Qeveria shqiptare i thotë jo rritjes së çmimit të energjisë për konsumatorët fundorë për vitin e ardhshëm. Një vendim që Këshilli i Ministrave ka miratuar në datën 8 Dhjetor të këtij viti, ku shprehet qartë se miratimi i programeve ekonomike dhe çmimeve për kompanitë e këtij tregu, duhet të marrë parasysh impaktin që do të ketë në çmimin final të konsumatorëve. Në këtë rast, nisur nga kriza që përjetoi këtë vit kompania e prodhimit KESH, ligji i ri për sektorin e energjisë elektrike, i lejonte korporatës që të vendoste çmimin me të cilin ia shet OSHEE energjinë për furnizimin e klientëve të saj të ishte sipas kostos reale të prodhimit, duke u përjashtuar nga tregu i rregulluar.

SHQIPËRIA PRITET TË MARRË EUROBOND, PARASHIKOHET TË JETË NË VLERËN 400-500 MLN EURO

Qeveria shqiptare pritet të dalë në tregun ndërkombëtar për të marrë 400-500 milion euro borxh. Ky fakt është parashikuar në strategjinë afatmesme të borxhit për vitet 2016-2018, ku parashikohet rikthimi i skemës së eurobondit. Një pjesë e mirë e huasë do të përdoret për të zëvendësuar kreditë ekzistuese, që janë marrë me interesa të larta, si dhe një pjesë për të rinovuar borxhin që maturohet gjatë vitit 2018.

BANKAT SHTRËNGOJNË KREDITË

Bankat shtrënguan kredinë për biznesin në tremujorin e tretë, për shkak të frikës nga kreditë e këqija dhe perceptimit mbi situatën ekonomike.

KREDITË BANKARE, FITIME MARRAMENDËSE

PARATË DEPOZITOHEN ME 1.5%, KREDITË JEPEN DERI ME 10% INTERES
Keni depozituar para ne banke? Ju kane joshur me norma interesi deri ne 1.5%. Ju I keni lene parate ne banke duke marre vetem nje cope leter garanci.Pa provoni te merrni njehere kredi ne banke dhe do ta shihni se do te paguani deri ne 10% interes.

BIZNESET E KOMUNAVE, TË PALICENSUARA

DREJTORI HYSA: ZONA E MALËSISË SË MADHE, MË PROBLEMATIKJA
Zona e Malesise se Madhe eshte me problematikja e qarkut Shkoder ne mbledhjen e taksave si dhe ne licensimin e bizneseve.
Sipas drejtorit Hysen Hysa, nga grupet e inspektimit te Drejtorise Rajonale Tatimore Shkoder, ka perfunduar faza e kontrolleve ne zonat urbane dhe rurale te  Malesise se Madhe. Gjate veres puna e drejtorise  perqendrohet te zonat turistike dhe kryesisht te lokalet e dasmave.

PAGA MESATARE NË EKONOMI SHËNOI ULJE NË TREMUJORIN E TRETË TË 2018

Paga mesatare në ekonomi shënoi ulje në tremujorin e tretë të vitit 2018 në raport me tremujorin e dytë. INSTAT raportoi se paga mesatare...

VAJI I PALMËS, AKU: KONTROLL TË GJITHA PRODHIMEVE TË QUMËSHTIT

Vaji i palmës, AKU: Kontroll të gjitha prodhimeve të qumështit

Na ndiqni

72,169FansaPëlqeje
2,720NdjekësitNdjek
179NdjekësitNdjek
0AbonentëAbonohu

BOTA