EKONOMIA SHËNOI RËNIE PËR TRE VITE RRESHT, CILI ËSHTË QARKU MË I VARFËR I...

Qarku më i varfër i vendit është i destinuar të varfërohet edhe më tej, pasi statistikat zyrtare tregojnë se, ekonomia e tij është futur...

EURO ZBRET SËRISH NË NIVEL REKORD

Monedha e përbashkët europiane ka arritur një rekord të ri në kursin e këmbimit valutor vendas. 1 Euro këmbehet me 128.8 Lekë, duke zbritur...

“RRITJA EKONOMIKE NUK SJELL PUNËSIM NË MASËN E DUHUR”

Shqipëria ka rritje ekonomike, por kjo nuk është përkthyer në të njëjtën masë në shtim të punësimit. Kjo është pyetja që qeveria i ka...

“STANDARD & POOR’S”: RREZIK KRIZA E KREDITIMIT

Gjiganti ndërkombëtar i financave, “Standard and Poor’s” me qendër në Nju Jork, në raportin e fundit për Shqipërinë thotë se vlerësimi për vendin tonë penalizohet pikërisht prej zbatimit të dobët të ligjit, korrupsioni i përhapur dhe institucionet jo efektive, por mbështetet nga forcimi i financave publike.

AZILI, SHQIPTARËT DREJT BE-SË, IRAKU DHE AFGANISTANI DREJT SHQIPËRISË

Kur shqiptarët prej disa vitesh, me një kulmim në vitin 2015, i janë drejtuar shteteve europiane për të kërkuar azil, për ironi ka edhe një rritje të dukshme të kërkesave nga te huajt për azil në Shqipëri.

MENAXHIMI I FINANCAVE PUBLIKE, BB: KUJDES ME TRANSPARENCËN NË INVESTIME

Banka Botërore i rekomandon Shqipërisë të ketë kujdes me përdorimin e fondeve për investimet publike.Gjatë prezantimit të raportit për vlerësimin e shpenzimeve publike, përfaqësuesja e Bankës Botërore Maryam Salim kërkoi forcim të menaxhimit të financave publike.

RAMA “TKURR” PREMTIMIN

“Flasim për rritjen ekonomike. Patjetër që 3.5 për qind nuk është mjagtueshme. ne këmi një plan që të arrijmë mbi 5 për qind në tre vitet e ardhshme për të shkuar deri në 7 për qind përmes programit të investimeve 1 miliardë”, ka thënë kryeministri Rama më 23 dhjetor të 2016. Ndryshe nga zotimet publike të kryeministrit për rritje ekonomike deri në 7 për qind, në kuadrin makroekonomik qeveria paraqet një variant më të përmbajtur. Në dokumentin, e miratuar pak ditë më parë, Këshilli i Ministrave pranon se rritja ekonomike do të mbetet poshtë nivelit 4.5 për qind të paktën deri në vitin e fundit të mandatit qeverisës.

4 MLD LEKË DËM, TATIMET ÇOJNË NË PROKURORI 54 RASTE, 72 TË HETUAR

Gjatë periudhës tetor-dhjetor 2017 Drejtoria e Hetimit Tatimor ka referuar në prokurori 54 subjekte tregtare. Në kuadër të planit të masave të luftës kundër informalitetit krahas kontrolleve të aktiviteteve ekonomike në të gjithë territorin tatimet janë fokusuar edhe në parandalimin, zbulimin, dhe goditjen e veprave penale në fushën e tatim-taksave.

BLLOKOHEN LLOGARITË E IRTC; TATIMET DO VERIFIKOJNË TRANSAKSIONET FINANCIARE

Administrata Tatimore do të verifikojë të gjitha transaksionet bankare të shoqërisë IRTC, e cila shfrytëzoi për më shumë se një vit rafinerinë e naftës në Ballsh duke krijuar mbi 50 milionë euro borxhe ndaj tatimeve.

NGA SOT RRITET ÇMIMI I DUHANIT

Nga sot, qytetarët do të paguajnë me 7 lekë më shtrenjtë 1 paketë duhan. Ky është vetëm një nga ndryshimet që sjell paketa fiskale 2018.

BOTA