TATIMET/ DERI MË 26 TETOR, SUBJEKTET DUHET TË HAPIN LLOGARI BANKARE

Në sqarim të ndryshimeve të fundit ligjore, mbi detyrimin e tatimpaguesve për të hapur llogari bankare, Tatimet kanë sjellë dje në vëmendje të subjekteve...

VALUTAT/ EURO RIFITON TERREN NDAJ LEKUT, TANI NË NIVELIN 122.66

Monedha e përbashkët ka hyrë në një trajektore rritëse në tregun e brendshëm prej më shumë se dy javësh. Sipas kursit zyrtar të Bankës...

TATIMET SQAROJNË PËRJASHTIMIN NGA TVSH PËR FURNIZIMIN E SHËRBIMEVE ARSIMORE

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve ka bërë së fundmi një sqarim për përjashtimin nga Tatimi mbi Vlerën e Shtuar të furnizimit të shërbimeve arsimore....

BSH: KREDIA PËR BIZNESET KA FILLUAR TË RRITET PËRSËRI

Pas një periudhe stanjacioni, huadhënia për ekonominë duket se po shfaq shenja të qëndrueshme gjallërimi. Sipas statistikave të Bankës së Shqipërisë, në korrik, stoku...

KURSIMET/ DEPOZITAT RRITEN ME 10 MILIARDË LEKË NË NJË MUAJ

Sipas statistikave të Bankës së Shqipërisë, stoku i depozitave në sistemin bankar, në fund të gushtit, në raport me muajin e mëparshëm, u rrit...

MONEDHAT DIXHITALE/ FONDI MONETAR NDËRKOMBËTAR: ÇFARË RREZIKOHET PREJ KRIPTOVALUTAVE?

Nëse dikur faturat prej letre dhe karta e debitit ishin mjeti kryesor për pagesën e transaksioneve, sot duket se ata që synojnë hyrjen në...

PROPOZIMI NË KUVEND: TË FALEN GJOBAT E VENDOSURA NGA AKU

Në Kuvendin e Shqipërisë është paraqitur një projektligj, që synon amnisti për një numër biznesesh që operojnë në sektorin ushqimor të ekonomisë së vendit,...

TATIMET: AFAT DERI MË 30 SHTATOR PËR TAKSIMIN E DIVIDENTIT 8%

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve ka risjellë në vëmendje për të gjithë tatimpaguesit se deri në 30 shtator është mundësia për të përfituar pagesën...

TREGU/ INFLACIONI, GJITHNJË NËN NIVELIN MIMINAL TË PREFERUAR NGA BSH

Rritja e Përgjithshme e Çmimeve në muajin gusht e matur sipas një metodologjie të Eurostat ishte 1.4 %, në të njëjtin nivel me matjet...

TË ARDHURAT JANAR-GUSHT, MUNGOJNË 35 MILIONË EURO NË ARKËN E SHTETIT

Sipas statistikave zyrtare të ministrisë së Financave dhe Ekonomisë për periudhën janar-gusht, në arkën e shtetit mungojnë rreth 35 milionë euro të ardhura. Kjo...

Na ndiqni

79,546FansaPëlqeje
2,720NdjekësitNdjek
179NdjekësitNdjek
0AbonentëAbonohu

BOTA