EURO KËRCEN AFËR 124 LEKËVE NË TREGUN VENDAS; EKSPERTËT: NUK KA VËLLIME TREGTARE

Monedha e përbashkët ka shënuar një rritje të fortë në tregun vendas gjatë ditës së sotme, pas tre ditëve pushim zyrtar. Sipas kursit zyrtar të...

BANKA E SHQIPËRISË PRITET QË TË ULË SOT NORMËN BAZË NË NIVELE MINIMALE HISTORIKE,...

Banka e Shqipërisë do të zhvillojë sot (e mërkurë) mbledhjen e radhës së Këshillit Mbikëqyrës, ku një ndër masat që pritet të diskutojë është...

KORONAVIRUSI, FMN: RRITJA EKONOMIKE E SHQIPËRISË DO NGADALËSOHET

Pas tërmetit të 26 Nëntorit, përhapja e koronavirusit pritet ta ngadalësojë më tej rritjen ekonomike të Shqipërisë gjatë këtij viti. Në këtë përfundim ka...

KORONAVIRUSI SHTYN ME DY MUAJ INVESTIMET E BIZNESIT NË SHQIPËRI. EFEKTET NË EKONOMI NËSE...

Presidenti i Qendrës Shqiptare të Eksporteve, Alban Zusi, në intervistën për “Monitor” shpjegoi se te linjat e prodhimit, efekti më i lartë është ndier...

PANIKU NGA KORONAVIRUSI, JA AFATET E REJA TË GJOBAVE NË REGJISTRIMIN E MAKINAVE QË...

Për shkak të situatës të rënduar nga koronavirusi në Itali dhe Greqi, Drejtoria e Shërbimit të Transportit Rrugor shtyn afatin e mosaplikimit të gjobës...

TVSH-JA E RIMBURSUESHME, QEVERIA MUND T’IA KTHEJË BIZNESIT ME KËSTE, NËSE ËSHTË MË SHUMË...

Ministria e Financave dhe Ekonomisë, ka nxjerrë një vendim në bazë të së cilës, administrata tatimore mund të rimbursojë TVSH-në me këste, në rastet...

ETHET E KORONAVIRUSIT DHE KONCESIONI I LABORATORËVE, KLSH: RRITJE KOSTOSH, RREZIKOHET MOSOFRIMI I SHËRBIMEVE

Shqipëria është mbërthyer nga ethet e koronavirusit, i cili në vetëm pak ditë pothuajse ka gjunjëzuar vendin fqinj, Italinë. Ndërkohë, një raport i Kontrollit të...

SHQIPËRIA FUTET SËRISH NË LISTËN GRI TË PASTRIMIT TË PARAVE, MONEYVAL: KORRUPSIONI PARAQET RREZIQE

Shqipëria është futur sërish në listën gri të pastrimit të parave, nga e cila kishte dalë në vitin 2015. Lajmi u dha nga Task...

KREDITË ME PROBLEME ZBRESIN NË NIVELIN MË TË ULËT TË DEKADËS

Fitimi i sistemit bankar arriti në gati 20 miliardë lekë për vitin 2019, sipas statistikave të Bankës së Shqipërisë, që e raporton këtë të...

PËRFAQËSUESJA E BB: EFEKTI I TËRMETIT, 7.5% E PBB! ULET PARASHIKIMI PËR RRITJEN EKONOMIKE

Drejtoresha e Komanduar e Bankës Botërore në Shqipëri Evis Sulko u shpreh se efekti i tërmetit është sa 7.5% e Prodhimit të Brendshëm Bruto....

BOTA