EKSPOZITË ME PUNIME NË ARTIN E EBRU-SË TURKE

Pasi ka mësuar artin e bukur të Ebrusë, një art tradicional në Turqi, bekim Ndrukaj ka hapur një ekspozitë me punimet e tij. Ekspozita u realizua në qendrën kulturore turke “Jonus Emre” në qytetin e Shkodrës.

HAP DYERT FESTIVALI LETRAR I SHKODRËS

Biblioteka Marin Barleti tashme e ka kthyer ne tradite nje eveniment te tille, dhe ka hapur dyert serish per edicionin e 8-te, te festivalit letrar te shkodres. Shkrimtar, krtik, njohes ter artit dhe te cultures, kane qene se bashku ne hapjen e ketij festivali letrar, I cili ka hapur siparin e tij me nje autor te njohur sic eshte Lazer Stani.

FAMULLIA E SHËN SHTJEFNIT, PËRGATITET PËR FESTËN E ZOJËS SË SHKODRËS

Në kuadër të aktiviteteve, të cilat do të pasojnë njëra pas tjetrës në Shkodër, në kuadër të Festës së Zojës së Shkodrës, Famullia e Shen Shjejfnit ka ftuar ne Shkodër, korin nga holanda, Sedenka.

“DY VJET BOOK”, PROMOVOHET LIBRI I ELONA CULIQ

Eshte vetem libri I pare I saj, por jo I fundit, pasi projektet vijojne dhe autorja Elona Culiq, do te na surprizoje serish me te tjera botime, ashtu sic e ka realizuar ate mes miqve ne Qendren Rinore Arka duke promovuar librin e saj te pare, dy vjet Book.

JURIA E “AHENGUT SHKODRAN” VLERËSON TË RINJTË

Protagonistët e “Ahengut Shkodran”, këngëtarët profesionist që ishin pjesë e jurisë për të dhënë çmimet e para, mjeshtri i madh Bujar Qamili dhe këngëtarja Violeta Zefi vlerësojnë talented e reja të Shkodrës që tashmë po përqafojnë këngën qytetare shkodrane.

ORGANIZOHET EDICIONI I TRETË I “AHENGU SHKODRAN”

18 këngëtarë të rinj shkodran kanë lënë zhanret moderne të muzikës për të kënduar në edicionin e tretë të “Ahengut shkodran”.

MONODRAMA, “VEJANI” NË QËNDRËN RINORE “ARKA”

Monodrama Vejani, pas premieres ne teatrin migjeni, është shfaqur me shume sukses edhe per te rinjte e qytetit te shkodres ne qendren rinore Arka.

EDICIONI I 3-TË, I “AHENGUT SHKODRAN”

Shkodra personifikohet me te, dhe si i tille eshte nje tradite e kenges popullore shkodrane, sic eshte Ahengu Shkodran.

DITA EUROPIANE E GJUHËVE

Dita europiane e gjuheve eshte titulli i aktivitetit te mbajtur ne ambientet e zyres se BE-se ne Shkoder me studente dhe profesore te shkollave te qytetit.

TAKOHEN PAS 50 VITESH NË SHKOLLËN “28 NËNTORI”

50 viteve kanë kaluar nga hera e fundit kur kanë qenë të gjithë sëbashku.

BOTA