“JARE MAJI” NË SHKODËR NGA ALBANA FANI

KËNGA POPULLORE SHKODRANE BASHKON NJERËZIT, EDHE KANDIDATET PËR BASHKINË. “Jare Maji”, ka mbledhur te gjithe se bashku ne nje aktivitet festiv, nen nje concert 100% shkodran.

AKTIVITET NGA “DRKK” NË DITËN NDËRKOMBËTARE TË MUZEVE

U ZGJODH KALAJA “ROZAFA” PËR T’U VIZITUAR NGA NXËNËS TË SHKOLLËS “28 NËNTORI”. Në ditën ndërkombëtare të muzeve drejtoria rajonale e kulturës kombëtare zgjodhi kalanë “Rozafa” si një prej parqeve arkeologjike duke organizuar një aktivitet me nxënësit e shkollës së mesme “28 nëntori" Specialistja e DRKK Xhemalije Vuka tregon edhe rëndësinë e kalasë “Rozafa”, i shpallur park arkeologjik që në vitin 2005.

KETI BAZHDARI MBËSHTET TALENTËT E MUZIKËS

BAZHDARI: MBËSHTETJA NDAJ TYRE ËSHTË DETYRIM I YNI. Mbeshtetja e talenteve te reja tëe muzikes eshte nej objektin e candidates per kryetare te Bashkise se Shkodres Keti Bazhdari. I tille ka qene edhe aktiviteti I mbajtur në pedonalen e Shkodres Kole Idromeno, me femije pjesmarrës dhe fitues te aktiviteteve kulturore qe jane zhvilluar ne qytetin e Shkodres.

“PËRJETËSISHT ME TY”

“HAXHAI SHEH SHAMIA” PËRKTUJTON DITËLINDJEN E PROFETIT MUHAMED. Medreseja e Shkodrës “Haxhi Sheh Shamia” në kuadër të aktiviteteve të organizuara gjatë këtij muaji në përkujtim të lindjes së profetit Muhamed., ka organizuar në teatrin “Migjeni” programin festiv “Përjetësisht me ty”. Në këtë aktivitet ka përshëndetur nën/drejtoresha e Medresesë “Haxhi Sheh Shamia”, dega e vajzave, znj. Elona Sytari.

“PRANVERA POETIKE SHKODRANE”

TEMALI: KONKURSI I TALENTEVE TË RINJ ISHTE RISIA E KËTIJ VITI. Shoqata e Shkrimtareve te Shkodrës me mbështetjen e Konsullit te Nderit ne Shkodër organizoi këtë te shtune ne bibliotekën “Marin Barleti” veprimtarinë e saj kryesore vjetore te titulluar “Pranvera Poetike Shkodrane”.

PREZANTOHET LIBRI SHQIPTARËT E TRIESTES

KONSULLATA SHKODËR I HAP DYERT AUTORIT PAOLO MUNER. Ne ambientet e konsulltes italiane ne Shkoder eshte prezantuar libri shpresa e shqipnis,shqiptaret e Triestes e autorit te njohuir Italian paolo muner.Te pranishëm ishin pedagoge, intelektuale italiane dhe konsulli I nderit Vito Stigliani. Perkthyesja e ketij libri ne shqip albana nexhipi u shpreh entuziaste per pranine e saj ne Shkoder ndersa ftoi lexuesin te shfletojne faqet e ketij libri I cili mbart vlera historike.

VJEN NË SHKODËR ROMANI “TRUPI IM MË PËRKET MUA”

AUTORI VLONJAT KLEO LATI INTERVISTË EKSLUZIVE PËR STAR PLUS. Shkrimtari dhe përkthyesi I njohur Kleo Lati sjell ne Shkoder romanin e tij me te ri me titull “trupi im me perket mua”.Ne nje interviste eksluzive per star plus autori shprehet se Romani pasqyron atë realitet të pistë dhe të degraduar moral dhe shpirtëror që ekziston në shoqërinë tonë, sidomos në “katet” e larta të saj sic jane qeveritaret.

“VLERAT E 3 MUAJVE TË MIRË”

KONCERT NGA MYFTINIA SHKODËR DHE “HAXHI SHESH SHAMIA”. Vlerat e tre muajve te mire ishte titulli I aktivitetit te mbajtur ne vau te dejes nga myftinia Shkoder dhe medreseja haxhi sheh shamia e deges se djemeve .Afrimi I muajit te shenjte ramazanit eshte nji nga pikat kyqe te reflektimit qe duhet te kete cdo mysliman tha myftiu ImamMuhamed Sytari sytari ne fjalen e tij.

MINIKONCERTI “ROCK AND RROLL IS EVERYWHERE”

PERFORCMANCË E MUZIKOLOGUT QAMIL GJYREZI DHE GRUPIT “INDINGOS”. Një pasdite ndryshe kanë ofruar muzikanti Qamil Gjyrezi sëbashku me djemt e grupit “Indingos” në një mjedis modest.

“DITA E EUROPËS”, QENDRA E BE KONKURS ME SHKOLLAT

NXËNËSIT GARUAN ME NJË ESE QË LIDHEJ ME SHQIPËRINË DHE BE. 9 maji, “Dita e Europës” është festuar nga qendra e informacionit të Bashkimit Europian në qytetin e Shkodrës me një konkurs mes nxënësve të shkollave të mesme të Shkodrës.

BOTA