NGA ÇFARË RREZIKOHET SHËNDETI I FËMIJËVE

Progresi ka ndalur dhe është i destinuar të kthehet pas. Të paktën për shëndetin e fëmijëve. Ndotja, ndryshimet klimatike, obeziteti dhe marketingu i tepruar...

SHQIPTARËT TË STRESUAR NË PUNË (SHKAQET)

Stresi i lidhur me punën ka një prevalencë të lartë tek punonjësit në Shqipëri. Ky është konkluzioni i një studimi të fundit nga Fondacioni...
video

RRETHINA, KRIZË PËR UJË TË PIJSHËM

Mungesa e ujit të pijshëm është kthyer në një nga problemet më madhore në 30 vitet e fundit në njësinë administrative Rrethina.Një ndër këto...

RAPORTI GLOBAL I USHQYERJES 2019, SHQIPËRIA ‘JASHTË KURSIT’ PËR DIABETIN DHE MBIPESHËN

Barra e kequshqyerjes ndër vite po ndihet në mesin e shqiptarëve, teksa një studim i fundit nënvizon se Shqipëria ka ende shumë punë për...

RRITJA E SËMUNDJEVE KRONIKE, BB: NË SHQIPËRI 93.1% E POPULLSISË TË PREKUR

Pavarësisht rritjes së jetëgjatësisë, rritja e sëmundjeve kronike dhe jo të transmetueshme është shndërruar në një kërcënim global. Çdo vit në të gjithë globin,...

NUK FLET E AS NUK SHIKON,PRINDERIT APEL PËR NDIHMËN E SHQIPTARËVE

Një djalë i vogël ka nevojë për ndihmën e të gjithë shqiptarëve. Ai quhet Dorjan Luka dhe është vetëm dy vjeç e gjysëm. I vogli...

INTERNETI/ SHQIPTARËT E PËRDORIN PËR INFORMACIONE DHE FILMA, EUROPIANËT PËR TË MARRË E-MAIL-E

Në Shqipëri 68.6% e individëve të moshës 16-74 vjeç deklaruan se ishin përdorues të internetit (të paktën në tre muajt e fundit). Sipas Eurostat,...

VLORA, BERATI DHE TIRANA, QARQET ME NUMRIN MË TË LARTË TË ABORTEVE

Demografia e Shqipërisë ka hyrë në një cikël krize, prej emigracionit të lartë, rënies së numrit të lindjeve, rënies së martesave, rritjes së divorceve...

LEZHË, 60 RASTE NË DITË TË PREKUR NGA GRIPI

Ne Lezhe, ne urgjencen e pediatrise se Spitalit Rajonal jane rritur ndjeshem rastet e te prekurve nga gripi. Ne kete urgjence paraqiten afro 60 raste...

NË SHQIPËRI VDEKJET E PARAKOHSHME NGA DROGA MË TË LARTA TE MOSHA MBI 50...

Shqipëria renditet e treta në botë për përdorim e lartë të kokainës, ku sipas Zyrës së Kombeve të Bashkuara për Drogën dhe Krimin, 2.5%...

BOTA