DËBORA, PROBLEME ME ENERGJINË ELEKTRIKE

OSHEE BËN PUBLIKE DISA PREJ ZONAVE MË PROBLEMATIKE.Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike (OSHEE) bën të ditur se, për shkak të kohës së keqe kanë dalë jashtë pune disa nënstacione dhe linja furnizimi në rajone të ndryshme të vendit.Grupet e eleminimit të avarive janë aktualisht në terren dhe po punojnë maksimalisht për të normalizuar situatën.

FRUTHI–RUBEOLA, FUSHATË VAKSINIMI PËR TË LINDURIT E VITEVE 80-90

 Per te te gjithe te lindurit e viteve 80- 90 ka nisur ne mbare vendin nje fushate vaksinimi kunder fruthit dhe rubeoles.

STAKA: PENSIONI SOCIAL, 99 PERSONA KANË PËRFITUAR

Drejtoria e sigurimeve shoqerore te qarkut Shkoder ka konfirmuar ecurine pozitive qe po paraqet pensioni social. Drejtuesja e ketij insitucioni Violeta Staka teka sqaron kategorite prioritare nenvizon se deri ne mesin e muajit nentor jane lidhur 99 pensione sociale.

SHKODRANET KUNDËR DHUNËS NDAJ KAFSHËVE!

Prej me pak se një jave me shume se 1300 persona kane firmosur peticionin për ligjin qe dënon dhunën ndaj kafshëve.

TRAJNIM PËR DY FAMILJE KUJDESTARE NË SHTËPINË E FËMIJËS

DY FËMIJË DO TË LARGOHEN NGA AI INSTITUCION PAS TRAJNIMIT. 2 fëmijë të shtëpisë së fëmijës parashkollor 3-6 vjeç do të merren nën kujdestari nga dy familje shkodrane. Në institucionin e shtëpisë së fëmijës është zhvilluar trajnimi me dy familjet të cilat do të marrin përsipër kujdestarinë për dy fëmijët e vegjël.

SHKODËR, BANORËT E FERMENTIMIT PA UJË

Rreth 100 familje zonën e njohur si ish fabrika e letrës në lagjen “Fermentim” në periferi të Shkodrës, Prej rreth afro 3 dekadash vitesh...

SHPENZIMET NË SHËNDETËSI, SHQIPËRIA RENDITET E FUNDIT NË EUROPË

Shqipëria renditet e fundit në Europë dhe rajon për shpenzimet publike që akordon për sektorin e shëndetësisë në raport me PBB-në, madje më një...

IMAMI I ARIZONËS NË HYTBEN E XHUMASË NË SHKODËR

 Kjo e premte ka shënuar edhe të xhumanë e fundit për besimtarët muslimanë para nisjes së muajit të madhërueshem të Ramazanit.

ROLI I MEDIAS DHE PAVARËSIA E TYRE

Sfidat dhe problematikat e medias nw Shqipwri kane qene ne fokus te nje takimi te mbajtur ne Shkodwr nga gazetarja e njohur e Deutsche Welle, Mimoza Cika.

LLAZANI: HIGJENA NË ZONAT MALORE NË KUSHTE OPTIMALE

Te gjitha zonat turistike janë nënshtruar kontrolleve te imtesishme te higjenes gjate periudhës se sezonit veror pasi kjo është një nga periudhat ku këto pika frekuentohen se tepërmi.

BOTA