SA BUJARË JANË SHQIPTARËT? DEL RAPORTI PËR KURNACËT NË EUROPË (RENDITJA)

Vetëm 23 % e shqiptarëve janë bujarë dhe të sjellshëm dhe zyrtarisht, sipas një raporti të fundit, jemi ndër më ‘kurnacët’ në Europë, ndonëse...

200 RASTE ME SHUMË NË 2019, DHUNA NË FAMILJE,4600 RASTE TË DENONCUARA

200 raste të dhunës në familje janë regjistruar më shumë se viti paraardhës gjatë 2019. Nga 4600 raste të denoncuara gjysma e tyre janë trajtuar...
video

KURBIN, TË JETOSH MES VARFËRISË DHE ERRËSIRËS

Prej 5 vitesh cifti bashkeshorteve Nika ne Patok te Kurbinit, jetojne ne erresire totale.Sipas kryefamiljarit shkak per kete jane bere bindjet e tij te...

RAPORTI: SHQIPËRIA DHE MAQEDONIA MË TË NDOTURAT NË EUROPË PËR 2020

Cilësia e ajrit, ujit dhe tokës ku jetojmë, pa diskutim që janë një përcaktues i rëndësishëm i cilësisë së jetës që ne bëjmë. Për...

FORUMI BOTËROR I ARSIMIT, SHAHINI NGA LONDRA: NXËNËSIT SHQIPTARË NUK E TOLEROJNË BULLIZMIN

Në Londër u organizua “Forumi Botëror i Arsimit” (Education Ëorld Forum), i cili mblodhi ministrat e arsimit nga e gjithë bota dhe partnerët zhvillimorë...

PARASHIKIMET E ZYMTA TË POPULLSISË, TIRANASIT MË TË RINJTË E VENDIT. KUSH ËSHTË QARKU...

Tirana është qarku ku është përqendruar pjesa më e madhe e popullsisë së vendit dhe njëkohësisht më e reja. Të dhënat e publikuara nga...

RAPORTI I WEF, SHQIPËRIA VENDI I DYTË MË I KEQ NË BOTË PËR MUNDËSI...

Forumi Ekonomik Botëror (WEF) renditi Shqipërinë të parafundit për mundësitë e punësimit në raportin botëror të lëvizshmërisë sociale 2020. Raporti merrte në shqyrtim 82 vende...
video

SI PO E SHTREMBËROJNË SHTYLLËN KURRIZORE CELULARËT

Përdorimi i celularit me orë të zgjatura po shkakton pasoja tek të rinjtë e sidomos tek fëmijet. Mbajtja e kokës ulur për të naviguar...

PROJEKTLIGJ PËR DHUNËN NË FAMILJE, DËNIM DERI NË 5 VITE BURG

Në Kuvendin e Shqipërisë është depozituar një projektligj nga deputetet e Partisë Socialiste Klotilda Bushka dhe Eglantina Gjermeni për ndryshimin e Kodit Penal, për...

SA DITË QËNDROJNË TË SHTRUAR NË SPITALE SHQIPTARËT NË KRAHASIM ME RAJONIN DHE BE-NË?

Një pacient shqiptar qëndroi jo më shumë se 5.5 ditë i shtruar në spital, thuajse gjysma e ditëve të qëndrimit të të sëmurëve në...

BOTA