video

KURBIN, TË JETOSH MES VARFËRISË DHE ERRËSIRËS

Prej 5 vitesh cifti bashkeshorteve Nika ne Patok te Kurbinit, jetojne ne erresire totale.Sipas kryefamiljarit shkak per kete jane bere bindjet e tij te...

RAPORTI: SHQIPËRIA DHE MAQEDONIA MË TË NDOTURAT NË EUROPË PËR 2020

Cilësia e ajrit, ujit dhe tokës ku jetojmë, pa diskutim që janë një përcaktues i rëndësishëm i cilësisë së jetës që ne bëjmë. Për...

FORUMI BOTËROR I ARSIMIT, SHAHINI NGA LONDRA: NXËNËSIT SHQIPTARË NUK E TOLEROJNË BULLIZMIN

Në Londër u organizua “Forumi Botëror i Arsimit” (Education Ëorld Forum), i cili mblodhi ministrat e arsimit nga e gjithë bota dhe partnerët zhvillimorë...

PARASHIKIMET E ZYMTA TË POPULLSISË, TIRANASIT MË TË RINJTË E VENDIT. KUSH ËSHTË QARKU...

Tirana është qarku ku është përqendruar pjesa më e madhe e popullsisë së vendit dhe njëkohësisht më e reja. Të dhënat e publikuara nga...

RAPORTI I WEF, SHQIPËRIA VENDI I DYTË MË I KEQ NË BOTË PËR MUNDËSI...

Forumi Ekonomik Botëror (WEF) renditi Shqipërinë të parafundit për mundësitë e punësimit në raportin botëror të lëvizshmërisë sociale 2020. Raporti merrte në shqyrtim 82 vende...
video

SI PO E SHTREMBËROJNË SHTYLLËN KURRIZORE CELULARËT

Përdorimi i celularit me orë të zgjatura po shkakton pasoja tek të rinjtë e sidomos tek fëmijet. Mbajtja e kokës ulur për të naviguar...

PROJEKTLIGJ PËR DHUNËN NË FAMILJE, DËNIM DERI NË 5 VITE BURG

Në Kuvendin e Shqipërisë është depozituar një projektligj nga deputetet e Partisë Socialiste Klotilda Bushka dhe Eglantina Gjermeni për ndryshimin e Kodit Penal, për...

SA DITË QËNDROJNË TË SHTRUAR NË SPITALE SHQIPTARËT NË KRAHASIM ME RAJONIN DHE BE-NË?

Një pacient shqiptar qëndroi jo më shumë se 5.5 ditë i shtruar në spital, thuajse gjysma e ditëve të qëndrimit të të sëmurëve në...

KËRKESAT PËR AZIL TË SHQIPTARËVE NË GREQI MBETËN TË LARTA NË 2019

Numri i azilkërkuesve shqiptarë në Greqi mbeti i lartë gjatë viti 2019 ndërkohë që për këtë vit aplikimet e shtetasve shqiptarë për azil do...

PUNONJËSIT E ISH -FABRIKËS SË DUHANIT 6 MUAJ PA RROGA

Në mesin e vitit të kaluar punonjësit e ish-fabrikës së duhanit në Shkodër do të merrnin 27 pagat e prapambetura duke u celur në...

BOTA