23 C
Shkoder, AL

FASADAT, RREZIKU VAZHDON

SHKODËR, OBJEKTET E VJETRA RREZIKOJNË KALIMTARËT. Megjithese Star Plus ne kronika te shumta kishte paralajmeruar rrezikshmerine qe paraqisnin fasadat e amortizuara te rruges “Gjuhadol” per kalimtaret apo banoret e zones askush nuk mori masa per rregullimin e tyre.

TREGTIMI I QUMËSHTIT

PA ASNJË KONTROLL CILËSIE DHE TË KUSHTEVE HIGJENIKE. Problemet e tregtimit te bulmetit ne pergjithesi dhe te qumeshtit ne veqanti jane te njohura qofte nga konsumatoret por edhe nga organet shteterore pergjegjese per cilesine dhe kushtet ne te cilat tregtohen.

AIDA NË NDIHMË TË BIZNESIT

PËR INTEGRIMIN NË TREGUN BOTËROR DHE KONKURUESHMËRINË. Agjensia Shqiptare e Zhvillimit te investimeve ne kuader te punes se saj per ndihmesen e bizneseve per integrimin e tyre ne tregun nderkombetar dhe rritjen e kapaciteve e konkurueshmerise ne treg ka organizuar kete te premte nje takim me disa perfaqesues te bizneseve ne Qarkun e Shkodres. 

DËSHTON NISMA PËR PASTRIMIN E QYTETIT

INSTITUCIONET NUK MBAJNË FJALËN PËR 21 NËNORIN, “TA PASTROJMË SHQIPËRINË NË NJË DITË”. Kjo është deklarata e Luli Shehaj, koordinatore e “Green Albania” e bërë me 13 nëntor në prefekturën e Qarkut Shkodër për nismën “ta Pastrojmë Shqipërinë për një ditë”.

KONFERENCË PËR TË DREJTAT E FËMIJËVE

DREJTUES TË INSTITUCIONEVE TRAJTOJNË PROBLEMATIKAT, NË FOKUS FËMIJËT ROM.Një konferencë për të drejtat e fëmijëve është mbajtur në zyrën e Bashkimit Europian në qytetin e Shkodrës. Kjo konferencë është zhvilluar në kuadër të 20 nëntorit ditës kur është krijuar konventa për të drejtat e fëmijëve.

DITA BOTËRORE E TË DREJTAVE TË FËMIJËVE

EUIC,AKTIVITET ARTISTIK PËR FËMIJËT E SHKODRËS.Ne ditën botërore te te drejtave te femijeve EUIC ne bashkepunim me disa shoqata te tjera qe operojne ne qytetin e shkodres per mbrojtjen e zbatimin e te drejtave te femijeve dhe shtepine e femijes parashkollor kane organizuar nje aktivitet artistik  ne lulishten “Vaso Kadia” me disa nga femijet e qytetit .

NË RRADHË PËR KEMPIN

KOMISIONI I VLERËSIMIT TË PAAFTËSISË NË KUSHTE TË PAPRANUESHME.Invalidet, paraplegjiket, tetraplegjiket dhe te sëmuret mendore dy here ne vit paraqiten përpara komisionit te mjekeve  per te vleresuar paaftesine e tyre per te perfituar keshtu kempin apo per te rinovuar te drejten e perfitimit te ketij kempi.

FUNKSIONIMI TEKNIK I SPITALIT

URUÇI: FURNIZIMI ME UJË I RREGULLT, KA ENDE PËR TU PËRMIRËSUAR.

“ZADRIMA, TOKA JONË”

ORGANIZOHET PANAIRI I ARTIZANATIT NË KOMUNËN GURI I ZI. 

PERSONAT ME VARËSI NGA DROGA

KOMUNITETI “PAPA GIOVANI 23” NË NDIHMË TË NJERËZVE ME PROBLEME.Komuniteti Papa Giovani 23 vazhdon misionin e tij per ndihmesen e personave te varur nga droga ne kete kuader realizoi kete te marte nje takim me institucionet pergjegjese shteterore per rehabilitimin e ketyre personave trajtimin dhe politikat nderhyrese qe duhen te ndermerren.

Na ndiqni

75,023FansaPëlqeje
2,720NdjekësitNdjek
179NdjekësitNdjek
0AbonentëAbonohu

BOTA