28 C
Shkoder, AL

BILETA E URBANIT, QEVERIA IA LË BASHKIVE

QEVERIA MIRATON VENDIMIN QË KËTË KOMPETENCË TA KENË VENDORËT.Ndryshimi i çmimit të biletave të transportit qytetas tani do të jetë në dorë të bashkive. Këshilli i Ministrave ka miratuar një vendim për të kaluar këtë në dorë të bashkive.

“PUNONJËSIT E NDËRTIMIT PA ASNJË KUSHT”

SHQETËSIME TË BËRA PREZENTE NË NJË MBLEDHJE TË KONFEDERATËS SË SINDIKATAVE.Asnjë lloj kushti nuk plotësohet nga pjesa më e madhe e firmave të ndërtimit në qytetin e Shkodrës. Deklarata vjen nga kryetari i konfederatës së sindikatave Famir Smajli

ROMËT, SKAMJA VAZHDON…

BUXHETI I VITIT 2015, HARRON ROMËT E EGJIPTIANËT. Këta duar qe shtrihen, ketë sy qe kërkojnë drite, keta shpirtra qe kërkojnë nje mbështetje enden cdo dite ne rrugët e qytetit te Shkodrës. Ne jemi deshmitare te skamjes e vuajtjes se tyre megjithatë jemi edhe dëshmitare te asaj qe institucionet shteterore kane bere e po bejne për ti ardhur ne ndihme komunitetit rom e egjiptian.

“NDIHMËN EKONOMIKE TË SHALËS E ZGJIDH QEVERIA”

DREJTORJA E SHËRBIMIT SOCIAL ETLEVA BISHA ZHVILLON NJË TAKIM NË SHKODËR. Drejtorja e përgjithshme e shërbimit social shtetëror Etleva Bisha thotë se nuk është detyrë e këtij institucioni që të gjejë një zgjidhje për zhbllokimin prej 10 muajsh të ndihmës ekonomike për banorët e Komunës Shalë.

JAVA SENSIBILIZUESE E DIABETIT

NELI: NUMRI I I RASTEVE TË REJA ME DIABET, GALOPANT.Kjo jave eshte java botërore e diabetit e në kuadër të kësaj jave DRSH zyra e edukimit dhe promocionit po organizon aktivitete sensibilizuese për parandalimin dhe mbrojtjen e popullatës nga diabeti.

BASHKIA HEDH POSHTË AKUZAT E “DAR”

ZYRA E ARSIMIT KUNDËRPËRGJIGJET PËR ARSIMIMIN E ROMËVE. Shefi i zyrës së arsimit në Bashkinë Shkodër Ludovik Vuka i ka hedhur poshtë akuzat e inspektores në drejtorinë rajonale të arsimit Lira Smaka për arsimimin e fëmijëve rom.

RËNDËSIA E SIPËRMARRJEVE SOCIALE

BONATI: QEVERIA I KA DHËNË PRIORITET ZHVILLIMIT TË TYRE. Sipërmarrjet sociale ne Qarkun e Shkodrës, kane qene ne fokusin e një takimi te mbajtur ne Komunën e Bushatit. Me prezencën edhe te përfaqësuesve të ministrisë se mirëqenies sociale,

“28-NËNTORI” NJË SHKOLLË NDRYSHE

SULO: NXËNESIT JANË BËRË MË PROTEKTIVË DHE BASHKËPUNUES .Shkolla 28-nëntori dita ditës po kthehet ne një model për shkollat e tjera sa i takon ambienteve fizike, përtej investimeve nxenesit e kësaj shkolle me nismen dhe financimin e tyre po ndryshojnë ambientet ku kalojne pjesen me te madhe te dites.

INVESTIMET NË NDRIÇIMIN PUBLIK

LULETA:NDËRKOHË QË BASHKIA INVESTON KOMUNITETI SHKATËRRON.Bashkia e Shkodrës pervec mirëmbajtjes se ndriçimit publik po realizon edhe investime, konkretisht ne rrugën Shkoder-Shiroke, lulishten “Isa Boletini”, lulishten “Vaso Kadia” dhe 16 rruge dytësore.

“MANUSH ALIMANI” NË KËRKIM TË INVESTIMEVE

KJO ZONË NUK KA PËRFITUAR ASNJËHERË RIKONSTRUKSION.Shumicave e hapësirave mes pallateve ne qytetin e Shkodrës janë problematike sa i takon infrastrukturës dhe menaxhimit te mbetjeve urbane. Kamera e Star Plus i është drejtuar ketë te shtune lagjes “Manush Alimani”

Na ndiqni

79,546FansaPëlqeje
2,720NdjekësitNdjek
179NdjekësitNdjek
0AbonentëAbonohu

BOTA