14 C
Shkoder, AL

FUNKSIONIMI TEKNIK I SPITALIT

URUÇI: FURNIZIMI ME UJË I RREGULLT, KA ENDE PËR TU PËRMIRËSUAR.

“ZADRIMA, TOKA JONË”

ORGANIZOHET PANAIRI I ARTIZANATIT NË KOMUNËN GURI I ZI. 

PERSONAT ME VARËSI NGA DROGA

KOMUNITETI “PAPA GIOVANI 23” NË NDIHMË TË NJERËZVE ME PROBLEME.Komuniteti Papa Giovani 23 vazhdon misionin e tij per ndihmesen e personave te varur nga droga ne kete kuader realizoi kete te marte nje takim me institucionet pergjegjese shteterore per rehabilitimin e ketyre personave trajtimin dhe politikat nderhyrese qe duhen te ndermerren.

“S’KA INVESTIME PËR RRUGËT RURALE”

DREJTORI TONAJ: PREJ NJË MUAJ PREFEKTI RADOVANI NUK KTHEN PËRGJIGJE.Rrugët rurale në Qarkun e Shkodrës nuk kanë patur asnjë investim. Është drejtori i rrugëve rurale Dedë Tonaj ai i cili konfirmon mungesën e investimeve.Ka një muaj që drejtori Tonaj i ka nisur nëj shkresë Prefekturës së Qarkut Shkodër për të marrë masa por deri tani nuk ka asnjë përgjigje nga prefekti Radovani.

SHOQATA E BLEGTORËVE TRAJNIM ME TË RINJ

YLLI: SHANSE PUNËSIMI PËR 15 PERSONAT E KËTIJ TAKIMI.Shoqata e Blegtorëve LEA në bashkëpunim me drejtorinë rajonale të bujqësisë dhe mbështetjen e USAID kanë organizuar trajnimin me temë “Mundësi Punësimi për të rinjtë në zonat rurale”.

“RADIO 28-ta”

NXËNËSIT KRIJOJNË RADIO BRENDA AMBJENTEVE TË SHKOLLËS. Shkolla e mesme 28-nentori ka vendosur te materializoje atë çka mësojnë ne teori ne lende te ndryshme ne shkolle, për ketë arsye nxehësit maturante me ndihmën e mësuesve dhe me mbështetjen e drejtorisë se shkollës kane realizuar nje projekt per krijimin e radios se shkollës, “radio 28-ta”. 

TARIFAT CELULARE, NDRYSHOJNË NË 2015-tën

AKEP SYNON QË TË BALANCOJË DHE TARIFAT NDËRKOMBËTARE. Tarifat e telefonisë celulare që nga 1 janari do të njëhsohen. Autoritetit i Komunikimeve Elektronike dhe Postare ka marrë një vendim në bazë të të cilit çdo thirrje jashtë rrjetit do të ketë çmim të njëjtë. një vendim i tillë synon rritje të konkurrencës dhe më shumë përfitim nga qytetarët.

ZHURMAT, NISIN KONTROLLET NË DISKOTEKA

TËRTHORJA: NË SHKODËR VETËM 3 PUBE KANË LEJE MJEDISORE. Në qytetin e Shkodrës inspektoriati shtetëror i mjedisit në bashkëpunim drejtorinë rajonale të mjedisit dhe policinë e shtetit kanë nisur aksionet për kontrollet ndaj zhurmave në lokalet apo pubet e natës.

TROTUARET KTHEHEN NË TREGJE!

SHKODËR, TREGTARËT AMBULANTË BLLOKOJNË HAPËSIRAT PUBLIKE.Trotuaret përgjatë gjithë gjate sise se Bulevardit “Bujar Bishanaku”, pergjate rrugës “Kongresi i Manastirit” dhe rruges “Leke Dukagjini” jane kthyer ne tregje. Përgjate trotuareve mund te gjesh veshje, produkte ushqimore, fruta-perime, aksesore, ene guzhine, kepuce, canta, produkte kozmetike e cdo gjë tjeter, keto trotuare I ngjajne një supermaketi me një shumellojshmeri artikujsh qe ka zbritur ne trotuar.

SOCIALE RRETHRROTULLIMET NE MARLULA

NË LAGJEN “MARK LULA” ËSHTË I PAPËRFUNDUAR E I MBUSHUR ME MBETURINA. Rotondoja e ndërtuar që prej 3-4 muajsh në lagjen “Mar Lula” është kthyer në një gërmadhë. Që nga dita që u ndërtua asnjëherë nuk ka shërbyer për qëllimin për të cilin është menduar. Ajo rotondo vetëm emrin ka të tillë sepse ka nisur që të dëmtohet në shumë pjesë të saj ende pa nisur të funksionojë.

Na ndiqni

79,546FansaPëlqeje
2,720NdjekësitNdjek
179NdjekësitNdjek
0AbonentëAbonohu

BOTA