23 C
Shkoder, AL

FERMERET NUK MARRIN SUBVENCIONET

Fermerët e qarkut Shkodër nuk kanë marrë asnjë subvencion sa i përket qumështit.

NIS “TURIZMI I BIÇIKLETAVE”

SHKRELI: MË SHUMË VËMENDJE PËR KËTË ASET TË ÇMUAR QË SHKODRA KA. “Turizmi i Biçikletave” i organizuar nga “Go2” dhe një sërë partnerësh të tjerë ka nisur me zhvillimin e aktiviteteve.

TË DIELËN, AKREPAT NJË ORË PRAPA

DITËT DO TË JENË MË TË SHKURTRA DHE NETËT MË TË GJATA. Nuk mund të ndalim kohën, por… mund të ndryshojmë orën!60 minuta më shumë gjumë dhe 60 minuta më shumë punë.

MBYLLET JAVA E ANTITRAFIKIMIT

TULA: AKTIVITETET MBAROJNË POR PUNA KUNDËR TRAFIKIMIT VAZHDON. Aktivitetet e shumta sensibilizuese te realizuara ne kuadër te javës kundër trafikimit të qenieve njerëzore janë përmbyllur ketë të premte me një aktivitetet te përbashkët te te gjithë aktoreve në ambientet e shkollës së mesme 28 Nëntori.

“BASHKË KUNDËR KANCERIT TË GJIRIT”

RAMA: DUHET TË LUFTOJMË BASHKË NDAJ KËSAJ BETEJE. Diagnostikimi në kohë i kancerit të gjirit, ndihmon edhe në trajtimin më efikas të sëmundjes. Ndaj i gjithë theksi gjatë muajit tetor është vënë në sensibilizimin e grave dhe të gjithë shoqërisë për të kryer kontrollet dhe depistimet.

FUQIZIMI I GRAVE, MBYLLET PROJEKTI

PASKALI: QEVERIA PO HARTON PROJEKTE PWR RRITJEN E ROLIT TW GRAVE. Star Women, projekti I cili prej pothuajse nje viti eshte present edhe ne Qarkun e Shkodres, eshte permbyllur ne nje takim me te gjitha grupet e interest.

“PERSONAT ME AFTËSI TË KUFIZUAR TË DISKRIMINUAR”

SEMINAR I FONDIT SHQIPTAR PËR TË DREJTAT E “PAK” PËR LIGJIN E DISKRIMINIMIT.Fondi shqiptar për të drejtat e personave me aftësi të kufizuar ka zhvilluar një seminar në qytetin e Shkodrës për tu njohur më mirë me ligjin kundër diskriminimit dhe për të parë se çfarë ofron Bashkia Shkodër për personat me aftësi të kufizuar.

HAPEN REGJISTRIMET PËR MASTER

APLIKANTËT, MESATARE TË SHKOLLËS SË MESME DHE TË LARTË MBI 6. Hapen regjistrimet për ciklin e dytë të studimeve Master Profesional dhe Master Shkencor. Sipas udhëzimit të Ministrisë së Arsimit, i cili është firmosur në datën 20 tetor 2014, përcaktohet se po në këtë datë, pra ditën e hënë, më 20 tetor, deri në datën 29 tetor, duke filluar nga ora 08:00 deri në orën 16:00, kandidatët mund të bëjnë aplikimin për t'u bërë pjesë e garës për të fituar të drejtën e studimit në master.

KANCERI I GJIRIT, EKZAMINOHUNI SHPËTONI JETË

DSHP SENSIBILIZIM GRAVE, MAMOGRAFIA ZBULI M I HERSHËM I KANCERIT. Drejtoria e shendetit publik sektori I promocionit  ne kuader te muajit tetor dhe sensibilizimit per mbrojtjen, ekzaminimin dhe parandalimin e kancerit te gjirit ka realizuar kete te marte nje aktivitet sensibilizues me grate e institucioneve dhe te qytetit.

2014, 7 PERSONA RREZIK PËR TRAFIKIM

PËR HERË TË PARË ZHVILLOHET “JAVA KUNDËR TRAFIKIMIT TË QENIEVE NJERËZORE”. 7 qenie njerëzore brenda këtij viti kanë qenë të mundshme për tu trafikuar në qarkun Shkodrës. Konfirmimi vjen në javën kombëtare kundër trafikimit nga Atila Uligaj koordinatore e kësaj fushate sensibilizuese. Shqipëria është një vend burimor për trafikimin e qenieve njerëzore.

Na ndiqni

79,546FansaPëlqeje
2,720NdjekësitNdjek
179NdjekësitNdjek
0AbonentëAbonohu

BOTA