PRODHOHET PASAPORTA PËR REFUGJATËT

QEVERIA SHQIPTARE ZBATON KONVENTËN E GJENEVËS. Ministria e Punëve të Brendshme realizoi për herë të parë aplikimin dhe prodhimin e pasaportave të udhëtimit për shtetasit e huaj, që kanë fituar statusin e refugjatit dhe mbrojtjes plotësuese në Republikën e Shqipërisë.Prodhimi i këtyre dokumentave biometrike (letërnjoftim elektronik për të huajt dhe dokument udhëtimi) u krye në Qendrën e Personalizimit, me standarte të larta sigurie dhe teknologjinë e fjalës së fundit.

PRODHOHET PASAPORTA PËR REFUGJATËT

QEVERIA SHQIPTARE ZBATON KONVENTËN E GJENEVËS. Ministria e Punëve të Brendshme realizoi për herë të parë aplikimin dhe prodhimin e pasaportave të udhëtimit për shtetasit e huaj, që kanë fituar statusin e refugjatit dhe mbrojtjes plotësuese në Republikën e Shqipërisë.Prodhimi i këtyre dokumentave biometrike (letërnjoftim elektronik për të huajt dhe dokument udhëtimi) u krye në Qendrën e Personalizimit, me standarte të larta sigurie dhe teknologjinë e fjalës së fundit.

PRODHOHET PASAPORTA PËR REFUGJATËT

QEVERIA SHQIPTARE ZBATON KONVENTËN E GJENEVËS. Ministria e Punëve të Brendshme realizoi për herë të parë aplikimin dhe prodhimin e pasaportave të udhëtimit për shtetasit e huaj, që kanë fituar statusin e refugjatit dhe mbrojtjes plotësuese në Republikën e Shqipërisë.Prodhimi i këtyre dokumentave biometrike (letërnjoftim elektronik për të huajt dhe dokument udhëtimi) u krye në Qendrën e Personalizimit, me standarte të larta sigurie dhe teknologjinë e fjalës së fundit.

 KRERËT E RAJONIT NË TIRANË, RAMA – VUÇIÇ NË NJË LINJË

RAMA: KY VITI I PARË QË NË RAJON NUK KEMI ASNJË KONFLIKT, TË ECIM PËRPARA. Forumi ekonomik i Vienës mban sot ditën e dytë të punimeve në kryeqytetin shqiptar, Tiranë, i cili ka mbledhur krerët e qeverive të Rajonit. Paneli i parë me praninë e 5 kryeministrave të tjerë, u çel me fjalën e kreut të qeverisë shqiptare Edi Rama.

 KRERËT E RAJONIT NË TIRANË, RAMA – VUÇIÇ NË NJË LINJË

RAMA: KY VITI I PARË QË NË RAJON NUK KEMI ASNJË KONFLIKT, TË ECIM PËRPARA. Forumi ekonomik i Vienës mban sot ditën e dytë të punimeve në kryeqytetin shqiptar, Tiranë, i cili ka mbledhur krerët e qeverive të Rajonit. Paneli i parë me praninë e 5 kryeministrave të tjerë, u çel me fjalën e kreut të qeverisë shqiptare Edi Rama.

PËR HERË TË PARË NJË KRYEMINISTËR SERB NË SHQIPËRI

ALEKSANDËR VUÇIÇ PRITET NË PALLATIN E BRIGADAVE NGA HOMOLOGU EDI RAMA. Për herë të parë kryeministri i Serbisë Aleksandër Vuçiç erdhi në një vizitë zyrtare në Tiranë për të takuar homologun e tij të Shqipërisë Edi Rama. Ceremonia zyrtare e pritjes së kreut të qeverise serbe u zhvillua në pallatin e brigadave ku kryeministri serb Vuçiç erdhi në masa të rrepta sigurie të ndërmarra nga të dy vendet Shqipëria dhe Serbia. Ndryshe nga vizita e Edi Ramës në Serbi ku mungonte flamuri shqiptar, protokolli në vizitën e Vuçiç në kryeqytetin e shqiptarëve i rezervoi përkrah flamurit kuqezi edhe atë të Serbisë.

HAXHINASTO: AEROPORTI I KUKËSIT DO NDËRTOHET

VEQ TJERAVE NDËRTIMI I KËTIJ AEROPORTI SJELL 250 VENDE TË REJA PUNE. Ditën e sotme është nënshkruar udhëzimi për t’u vënë në punë aeroporti i Kukësit. Nisma është ndërmarrë nga ministri i Financës, Shkëlqim Cani, dhe ai i Transporteve, Edmond Haxhinasto, të cilët kanë firmosur udhëzimin që përcakton se administrimi i aeroportit të Kukësit i kalon Aviacionit Civil. Ky udhëzim është firmosur në Fletoren Zyrtare ku përcakton se “Deri në vënien në punë të Aeroportit të Kukësit, Autoriteti i Aviacionit Civil, do të përballojë shpenzimet e administrimit të tij nga fondet e veta të programuara”.

XHAFA: “KUMANOVA”,SAJESË POLITIKE

SHQIPTARËT E MAQEDONISË VAZHDOJNË TË JENË PA PËRKRAHJE. Ngjarjet e ndodhura se fundmi ne Kumanove shihen me nje sy krititik ne opnioni e gjere public dhe akademik ne Shkoder.Ne syte e historianeve kjo ngjarje eshte nje tejeter element qe shqiptaret e Maqedonise nuk perkrahen nga shteti ku jetojne dhe integrimi I tyre me vendin fqinj eshte thuajse I pamundur.

PRESIDENTI TURK, ERDOGAN NË SHQIPËRI

PRESIDENTI TAKOHET ME HOMOLOGUN SHQIPTAR, DO TË VENDOS GUR THEMELIN E XHAMISË. Presidenti i Turqisë Recep Tayyp Erdogan mbërriti këtë të mërkurë në Shqipëri në një vizitë zyrtare një ditore, ku pritet të ketë takime me kreun e shtetit Bujar Nishani dhe liderët politikë të vendit. Kreu i shtetit turk vjen në Tiranë me ftesë të homologut shqiptar, ku në orën 10:00 u prit në ceremoninë zyrtare në ambientet e Presidencës.

“ARREST SHTËPIE” PËR DURIM BAMIN

GJYKATA E LARTË NDRYSHON MASËN E SIGURISË PËR PERSONIN QË AKUZOHET PËR KALLZIM TË RREMË. Gjykata e Lartë ndryshon masën e sigurisë për Durim Bamin.

BOTA