Pandemia nga infeksioni i koronavirusit vazhdon ta mbajë planetin të gjunjëzuar.

Në të gjithë botën numri i përgjithshëm i rasteve të identifikuar me koronavirus është rritur në më shumë se 13 milionë e 300 mijë.

Sipas të dhënave në grafikun e pandemisë Covid totali i atyre që kanë humbur jetën nga infeksioni i koronavirusit, që nga fillimi i emergjencës shëndetësore ka shkar në rreth 579 mijë.

Në renditjen e pandemisë kryeson SHBA-ja me rreth 3.5 milion raste Covid, e ndjekur nga Brazili, India, Rusia dhe Peruja