“Kemi frike te zgjohemi ne mengjes pasi vershimi i ujit na demton cdo pasuri”. Keshtu shprehen banoret e fshatit Dajç te cilet i bejne apel shtetit tu pergjigjet per demet e shkaktuara, vecanerisht tani ne pranvere kur te mbjellat ishin ne lulezim.

“Kjo përmbytje ka ardhur e gjitha nga hidrocentralet”, thone banoret e Dajçit

Fshatrat Shirq dhe Darragjat komunikojnë me njëri-tjetrin vetëm me mjete lundruese ndresa te gjitha tokat bujqesore dhe fermat ndodhen nen uje.

Ndersa banoret kerkojne ndihme nga shteti dhe nje menaxhim te mire te kaskades se lumit drin ne te kundert situata do vijoje te perkeqesohet ne kete njesi administrative.