Dalin fotografitë e para të vëllezërve të vetëvrasësve në Sri Lanka të dielën e Pashkëve.

Vëllezërit e pasur Atom dhe Ilham Ibrahim hynë me qetësi në hotelet luksoze Shangri-La dhe Cinnamon Grand dhe shpërthyen xhaketat e tyre, ndërsa mysafirët po hanin mëngjesin.

Sulmet e tyre morën jetën e të paktën 41 të huajve, duke përfshirë tetë pushues britanikë – tre prej të cilëve ishin fëmijë.

Orë më vonë, ndërsa policia bastisi rezidencën e tyre prej 1 milion dollarë në një lagje të Colombos, gruaja shtatzënë e Ilham, Fatima shpërtheu duke vrarë tre fëmijët e saj dhe tre oficerë.

Pamjet kanë zbuluar momentin kur Ilham dhe një bombardues bashkëpunëtor morën ashensorin në restorantin e hotelit Shangri-La me pesë yje.

Të dy burrat duket të diskutojnë planet e tyre në ashensor në katin e dytë, pak moment para masakrës.

Bombarduesit pastaj hyjnë në tavolinën e Tabelës pothuajse pa u vënë re, ndërsa mysafirët e hotelit po hanin mëngjes.

Këto ishin moment e fundit, pasi pak sekonda pasi bombdarduesit futen, në hotel bëhet një skenë e tmerrshme.

Vëllai tjetër Atom shpërtheu bombën në Grand Kanellë, në valën e sulmeve pothuajse njëkohësisht, të dielën në mëngjes.

Gjithashtu një tjetër bombë shpërtheu në një restorant në hotelin e afërt të Kingsbury, ndërsa shpërthime të ngjashme shkatërruan tre kisha.