Një ditë pas kthimit në Parlament të ligjit për Teatrit Kombëtar nga ana e Presidentit të Republikës, Ilir Meta, një sërë reagimesh pasuan vendimin.

Opozita e përshëndeti aktin e Metës, ndërkohë që Partia Socialiste dhe kryebashkiaku Erion Veliaj, e cilësuan një “zhgënjim”, aktin e Metës për të kthyer sërish për shqyrtim ligjin në Parlament.

Presidenca ka reaguar sërish sot, me anë të zëdhënësit Tedi Blushi, ku thuhet se Meta po ndjek reagimet politike pas vendimit, dhe shpreh keqardhjen për të gjitha deklaratat emocionale, e të pathelluara.

Në njoftim theksohet se Presidenti i fton të gjithë të shqetësuarit të lexojnë me objektivitet dekretin.

Reagimi i plotë i Presidencës:

Reagim i Zëdhënësit të Presidentit të Republikës, Tedi Blushi

28 korrik 2018

Presidenti i Republikës, duke ndjekur reagimet politike pas publikimit të dekretit për kthimin për rishqyrtim në Kuvend të ligjit nr. 37/2018 “Për përcaktimin e procedurës së veçantë për negocimin dhe lidhjen e kontratës me objekt:

Projektimi dhe realizimi i projektit urban dhe godinës së re të Teatrit Kombëtar”, shpreh keqardhjen për reagimet sipërfaqësore, emocionale e të pathelluara.

Presidenti i Republikës i fton të gjithë të shqetësuarit për ndërtimin e një teatri të ri të kenë durim e të lexojnë me objektivitet dekretin, të gjithë arsyetimin, argumentet dhe konstatimet ligjore të cilat bazohen vetëm në Kushtetutën e Shqipërisë

, konventat e marrëveshjet ndërkombëtare ku vendi ynë është palë, detyrimet që lindin prej tyre dhe legjislacionin tonë në fuqi.

Dekreti i Presidentit të Republikës i mbështet argumentet vetëm mbi dokumentacionin zyrtar bashkëshoqërues të ardhur nga Kuvendi i Shqipërisë.

Presidenti i Republikës është i bindur se, nëse të gjithë do të udhëhiqen vetëm nga interesi kombëtar dhe publik, jo vetëm garantohet ruajtja e kompleksit teatror e restaurimi i tij si pjesë e trashëgimisë kombëtare,

por edhe garantohet ndërtim i teatrit të ri në mënyrën më transparente e më të përgjegjshme, duke respektuar plotësisht legjislacionin aktual si dhe duke shmangur çdo konflikt artificial.

Me këtë rast Presidenti i Republikës fton të gjithë të interesuarit për zgjidhje të lexojnë me vëmendje në faqen zyrtare të Institucionit të Presidentit të Republikës.

PUBLICITET