Një deputet i partisë qeverisëse në Indi është akuzuar për përdhunimin e një vajze adoleshente, ndërsa babai i saj është rrahur për vdekje kur familja u ankua.

Byroja Qendrore e Hetimeve (CBI) ka akuzuar Kuldeep Singh Sengar, një anëtar i zgjedhur i kuvendit legjislativ të shtetit Uttar Pradesh, për përdhunim, rrëmbim, komplot kriminal, kërcënim dhe përdhunim të të miturve nën Ligjin për Mbrojtjen e Fëmijëve nga Akti Seksual.

Por Sengar i ka mohuar të gjitha akuzat.

Vajza, tani 17-vjeç, thotë se është përdhunuar nga deputeti më 4 qershor 2017, kur u dërgua në shtëpinë e tij me preteksin se do ti gjenin një punë.

Ajo u rrëfeu se ishte përdhunuar në mënyrë të përsëritur nga bandat për 9 ditë në pronën e Sengar midis datës 11 deri më 20 qershor.

Sipas dokumenteve të gjykatës, policia e mori adoleshenten në stacionin e policisë më 20 qershor dhe e kërcënuan me babain e saj nëse do të fliste.

Në prill 2018, pasi familja bëri denoncimin, babi i vajzës u dhunua dhe më vonë vdiq nga plagët.

CBI gjithashtu ka ngritur akuza kundër pesë personave për vrasje, shkaktimin e trazirave, shkaktimin vullnetarisht të lëndimeve, shkele të paqes, kërcënime në lidhje me incidentin e prillit.

Një ditë para vdekjes së babait të saj, duke kërkuar të tërheqë vëmendjen ndaj rastit, vajza u përpoq që ti vendoste vetes flakën jashtë banesës së shefit të Uttar Pradesh, por u ndalua nga kalimtarët.

PUBLICITET