NELAJ: NUMRI I DIABETIKËVE PO RRITET ME HAPA GALOPANTË. Ne ditën botërore te luftës kundër diabetit endokrinologu Ermir Nelaj bën thirrje qe komuniteti te tregoje me shume kujdes per parandalimin dhe mbrojtjen nga kjo sëmundje pasi shifrat e te prekurve po rriten me hapa galopante. 

Nelaj tregon se pasojat e zbulimit te vonshëm janë te parikuperueshme. Diabeti i cilësuar si nje pandemic e re globale sipas specialisteve është sëmundje kronike me kosto te larte sociale, shëndetësoresh dhe ekonomike. Ne Shqipëri janë mbi 120 mije te prekur. Ndërsa sipas OBSH në botë jetojnë 371 milion njerëz me diabet,ose 8.3 % e popullsisë së botës 

 

[iframe width=”300″ height=”510″ src=”//www.youtube.com/embed/f7je-53r1C4?list=UU0aBDfsVqdL53NOE5eMXAUw” frameborder=”0″ allowfullscreen ]