“Dita e biçikletave” ka marre forme ne qytetin i cili ka tradite perdorimin e mjetit dyrrotak. Qendra e qyteti i ka ngjare nje ekspozite ku ne qender te vizualitetit ishte bicikleta dhe te apasionuarit e saj.

Duke nisur nga femijet, te rinjte, tursitet, ciklistet e deri tek moshat e treta. Ne fjalen e saj kryetarja e Bashkise Shkoder Voltana Ademi ne kete dite te biçikletes ritheu vemendjen tek zenia e kosive te bicikletave nga drejtuesit e mjeteve , duke e konsideruar nje nder problemet me shqetesuese ne qytetin e Shkodres Organizata The Door Albania ka qene partner kryesori Bashkise ne zhvillimin e ketij aktiviteti. Drejtuesi Kastrot Faci e konisderoi kete nje aktivitet koherent i cili promovon levizjen e shendetshme dhe ekologjike Bicikleta nuk eshte vetem nje mjet tradicional ne qytetin e shkodres, ky passion i hershem i shkodraneve po trashigohet edhe tek femijet Festa e bicikletave , ka qene nje aktivitet i ngjeshur ku pati Ekspozitë fotografike, Konkurs me biçikletat e malit, qytetit dhe ato antike, Laborator kreativ me punime dore dhe po ashtu Performancë nga cirku i Tiranës