Këshilli Kombëtar i Partisë Demokratike ka votuar për djegien e mandateve.

Basha: Pasi kemi shteruar çdo mundësi për ti kthyer legjitimitetin institucioneve, pas urdhrit të sovranit i cili ushtoi në protestën e sovranit, të të shtunës ne nuk kemi asnjë rrugë tjetër. Zgjedhim me përgjegjësi të plotë ti bindemi sovranit.

Përmes këtij vendimi të vështirë dhe të paprecedent ne synojmë të çojmë deri në fund betejën tonë për vlerat evropiane. NE do ta hapim derën që na con drejt Evropës

Ajo derë do të hapet vetëm kur vendi të ketë zgjedhje të lira dhe të ndershme. Ne do ta hapim atë derë kur ndarja e pushteteve të garantojë një qeveri të përgjegjshme.