Raporti i Komisionit të Venecias është bërë publik në datën 27 shtator, por në raport shënohet se do të dërgohej në 29 shtator. Për zëdhënësin e Presidentit është e paqartë nëse kjo është ngatërresë nga nxitimi apo do të ketë një tjetër raport.

Mëngjesin e sotëm zëdhënësi i Presidentit, Tedi Blushi ka postuar në facebook një video ku Mimi Kodheli dinte që prej 10 shtatorit se Komisioni i Venecias do të nxirrte në draft raport se Meta kishte bërë shkelje.

Videoja shoqërohet dhe me batutën: “Kur Mimi nxjerr sekretin para kohe…ha ha”