Në një atmosferë festive në gjimnazin “28 nëntori”, pikërisht aty ku kishte studiuar për vite me radhe, u festua 87 vjetori i i lindjes i një prej figuarave më dinjitoze të qytetit të Shkodrës Fadil Kraja.

Janë keto vargjet domethenese të legjendës dramaturgut shkodran Fadil Kraja te cilin në ditën më të rëndësishme të tij falenderoi te pranishmit

Nderkohe Misioni Diplomatik i Paqes në shtetet e bashkuara të Amerikës e ndëroi me dy tituj ndërkombëtar “Misionar i Paqes” dhe “Veprimtar i Shquar”.

Në aktivitetin e organizuar nuk mungoi muzika, pjesët artistike të interpretuara nga të rinjtë e gjimnazit duke përçuar emocione dhe një atmosferë të ngrohtë tek të pranishmit.

Ishte projekti fjala artstike në nderim të figurave të shquara, nën kujdesin e aktorëve Agron Dizdari dhe Rajmonda Marku të cilët interpretuan pjesë atistike të dashura për publikun.

Më tej drejtorja e Teatrit Migjeni Rita Gjeka shprehi vlerësimet e saja në nderim të Fadil Krajës.

Ne këtë aktivitet me titull “Pranvera nuk vritet” morën pjesë miq familjare të dramaturgut të mirënjohur si dhe figura të shquara të artit.