Femijet qe shihen duke lypur ne rruget e Shkodres por dhe ne pika si Velipoja dhe Muriqani vijne nga rrethet dhe nuk jane pjese e komunitetit rom dhe egjyptian te Shkodres.

Deklarata vjen nga perfqesuesit e ketij komuniteti te cilet e shohin me shqetesim kete problematike e cila minon cdo perpjekje te organizatave dhe strukturave shteterore per integrimin e ketij komuniteti.

Osli Cufi perfaqesues i kesaj shoqate thote se grupet e punes kane zbritur ne terren dhe kane konstatuar se keta femije lypsare vijne nga rrethet e tjera ndersa shoqata nuk ka target ligjor mbi to.

Ne hyrje te qytetit, ne zonen turistike te vbelipojes dhe ne pika kufitare sapo shkel ne toke shqiptare ndeshesh me femije qe zgjasin duart ne kerkim te lemosheve. nje pamje e cila nuk mund te mos impresionoje te huajt ne kerkim te shkodres turistike.

Ndresa fenomeni eshte cdo dite para syve tane perpjekjet per ta ndryshuar kete realitet trishtues kane qene sporadike.