Ka shkuar në një shifër rekord prej 1400 personash, numri i rasteve me koronavirus në Rusi, teksa janë kryer një milion teste.

Rastet në Rusi janë rritur në mënyrë të qëndrueshme, me rreth 1 000 në ditë që nga e hëna. Vendi ka regjistruar 10 131 të infektuar dhe 76 viktima nga virusi.

Presidenti rus, Vladimir Putin këshilloi qytetarët të qëndrojnë në shtëpi, në përpjekje për të parandaluar përhapjen e sëmundjes.